O manifestacijama

U opštini Stara Pazova održava se veliki broj manifestacija različitog karaktera. Najčešće su manifesatcije kulturnog, sportskog, privrednog i turističkog značaja, čiji je glavni pokrovitelj Opština Stara Pazova. Turistička organizacija opštine Stara Pazova organizuje, pomaže i podržava mnoge manifestacije. Među najznačajnije turističke manifestacije spadaju:

1. Regata „Reka“ rečni ekološki karavan- Okuplja dosta učesnika različitih uzrasta, a najviše ljubitelje plovidbe i druženja. Regata plovi rekama i kanalima naše zemlje, prolazeći kroz živopisne predele. Regata pruža mogućnost učesnicima da dožive nezaboravne trenutke upoznajući pritom nove ljude i običaje, ali i spomenikčko nasleđe, kulturu i istoriju  svih mesta na svom plovnom putu.

2. Fijakerijade- Mesec septembar je mesec fijakerijada u opštini Stara Pazova. Smotre i takmičenja paradnih zaprega i fijakera tradicionalno se održavaju u većini opštinskih mesta. Organizuju se početkom septembra u Golubincima, zatim 21. septembra u Starim Banovcima, i krajem meseca u Surduku. Okupljaju veliki broj ljubitelja konja i konjičkih soprtova iz svih delova Srema i šire. Fijakerijade neguju konjarstvo i čuvaju od zaborava duh minulih vremena.

3.Mačkare- predstavljaju stari pokladni običaj koji se tradicionalno održava već 200 godina u Golubincima, a zavisno od poklada organizuje se u februaru ili martu. Manifestacija traje tri dana, počinje „Balom pod maskama“, naredni dan je „Maskembal“ gde se takmiče i nagrđuju maske, a poslednji dan je Karneval odnosno defile na kome učestvuje preko 500 maski.