Kako stići

mapa opštine Stara Pazova

mapa opštine Stara Pazova

 

 • Automobilom – Stara Pazova ima izuzetno povoljan saobraćajno-geografski i geostrategijski položaj, jer se nalazi na 30-tak km od Beograda i 40-tak km od Novog Sada. Teritoriju opštine preseca nekoliko važnih saobraćajnica: auto-put Beograd -Zagreb, auto-put Beograd- Novi Sad, magistralni put M22/1 Beograd- Novi Sad- Subotica.
 • Autobusom – Autobuska stanica “Lasta” nalazi se u samom centru naselja Stara Pazova.
 • Adresa: Autobuska stanica “Lasta”
  Ćirila i Metodija 22,
  22300 Stara Pazova
  Telefon: 022/311-617 Informacije
  Sajt: www.lasta.rs
 • Vozom – Železnička stanica “Stara Pazova” udaljena je od centra istoimenog naselja oko dva kilometra. Kroz Staru Pazovu prolazi međunarodna pruga Beograd- Zagreb- Ljubljana i Beograd- Novi Sad- Budimpešta.

Železnička stanica “Stara Pazova”
Adresa: Železnička bb,
22300 Stara Pazova
Telefon:022/312-922

 • Biciklom – Kroz nekoliko naselja opštine Stara Pazova u Podunavlju- Novi Banovci, Kablar, Stari Banovci, Belegiš i Surduk prolazi međunarodna biciklistička ruta Euro velo 6. Nastavllja se dalje ka Starom Slankamenu, kao deonica pomenute rute dužine 96 km koja vodi od Beograda do Novog Sada.
  “EuroVelo” je projekat Evropske biciklističke federacije, putem kojeg se razvija mreža biciklističkih puteva kroz Evropu. Sastoji se od 12 trans-kontinentalnih pravaca koji prolaze celim kontinentom u dužini od preko 60.000 km. Ruta “EuroVelo 6“ ili“Ruta reka“, spaja obalu Atlantika sa Crnim Morem. Dugačka je 3.653 km i prati tokove većine evropskih reka. Počinje u luci Sen-Nazer u Francuskoj, a ide kroz Švajcarsku, Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumuniju sve do ušća Dunava u Crno more. EV6 uključuje u sebe Dunavsku Biciklističku Stazu, najpopularniju biciklističku stazu u Evropi, koja prolazi kroz našu zemlju u dužini od 667 km.
 • Avionom – Aerodrom “Nikola Tesla” od središta Stare Pazove udaljen je 25 km, a Batajnički aerodrom svega 15 km.

Vazduhoplovni klub “Vihor” nalazi se u Vojki. Vihor danas broji 12 članova, 6 aviona i 7 zmajeva. U vlasništvu imaju pistu dugačku 500 m, ali se do naredne godine planira produženje na 700-800 m. Letelice su smeštene u dva hangarа. Vihor je trenutno zastupnik tri velike firme, Alpi Aviation, Air Creation i Pipistrel. U floti se nalaze avioni Pioneer 200, Pioneer 300, SILA 450c i od skoro Virus SW, dobitnik dve NASA nagrade. Takođe, klub ima tri najbolja zmaja u državi. Vihor je osvajao mnoge nagrade na državnim i otvorenim prvenstvima, među kojima je i prvo mesto na državnom takmičenju 2006. godine. Članovi kluba broje preko 5000 sati provedenih u vazduhu.