Destilerije

Destilerija Živković – Novi Banovci

Capture

Destilerija Živković je mala porodična firma osnovana 2015. godine. Nalazi se u Novim Banovcima u Školskoj ulici br.3. Osnovna delatnost je proizvodnja prirodnih voćnih rakija koja se vrši na tradicionalan način ali uz primenu savremenih saznanja kako bi se iskoristile sve arome voća. Prodaja rakija je lokalnog karaktera, opština Stara Pazova, Batajnica, Zemun. U okviru destilerije posluje i Pivnica u Novoj Pazovi u kojoj možete degustirati 9 vrsta točenih i 50-ak vrsta flaširanih piva domaćih i stranih proizvođača. U ponudi su rakije od: kajsija, kruška, dunja, breskva, šljiva, jabuka  i loza. Kontakt telefon: 064/122-56-24

Destilerija Mladenović – Stara Pazova

Destilerija „Mladenović“ osnovana je 2018. godine i nalazi se u Staroj Pazovi. Priroda i porodica kao najviše vrednosti inspirišu ovaj brend. Kako je rakija ženskog roda, tako je vlasnik davao nazive svojim rakijama po ženskim imenima (Milika, Ljubinka, Ljiljana, Malina, Leposava i Jelisaveta) koje su činile i danas čine stub u njegovoj familiji. Destilerija proizvodi 7 vrsta tradicionalnih rakija koje su moderno upakovane. Na 86. Međunarodnom  poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu destilerija Mladenović dobila je srebrnu medalju za kvalitet za rakiju “Ljubinku” – kajsijevača.  Rakije ove destilerije možete probati na teritoriji opštine Stare Pazova u lokalnim hotelima, restoranima, kafanama, kafićima … Duh tradicije, neprekidan rast i težnja ka kvalitetu utkani su u svaki gutljaj.

Vlasnik destilerije: Nemanja Mladenović
Kontakt tel: 063/315-566
https://www.facebook.com/destilerijamladenovic/

Destilerija Krneta – Nova Pazova

Ljubav prema prirodi i beg od svakodnevnice u rodni kraj zelenog Srema, bogatog zemljom koja rađa divne plodove i najlepše voće, oduvek su nas privlačili željom da spojimo tradicionalne i porodične vrednosti i pokrenemo sopstvenu proizvodnju rakije. Slušajući mudre priče i učeći tajne rakijskog zanata, želeli smo da budemo deo izvanredne kulture ovog plemenitog pića koje se prenosi s kolena na koleno i našoj deci i njihovim naraštajima ostavimo neizbrisiv trag i neprocenjivu vrednost koja se meri poštovanjem tradicije, velikim radom i uloženim trudom, vrhunskim kvalitetom i ljubavlju prema starom srpskom običaju pećenja rakije. U maloj porodičnoj destileriji nalaze se četiri najlepše voćne sorte a to su: dunja, kajsija, kruška i šljiva.

Destilerija „Krneta“– Nova Pazova
Adresa: Branka Radičevića 75
Telefon: 063/500-267
Sajt: https://podrumkrneta.rs/?pismo=lat

Povezani tekstovi