Привремено се одлаже одржавање, 6. по реду, манифестације Гастро Срем

Сагледавајући тренутно стање на терену, а у оквиру мера за спречавање уношења, појаве, откривања, ширења, сузбијања и искорењивања заразне болести Aфричке куге свиња, Општина Стара Пазова, као организатор манифестације Гастро Срем која је била заказана у термину од 01. до 03. септембра 2023, је одлучила да одложи њено одржавање.

То је једини одговоран начин да се избегне могућност да се постојећа ситуација са Афричком кугом свиња, која је присутна у поједним газдинствима на територији старопазовачке Општине, погорша те да се допринесе напорима у њеном сузбијању.

Организатор манифестације ће одредити нови датум одржавања Гастро Срема, а у координацији са републичком Управом за ветерину, као надлежном институцијом за борбу против Афричке куге свиња.

Молимо за разумевање и стрпљење како излагаче, учеснике програма, тако и бројне посетиоце из Срема и околине, који из године у годину верно прате овај гастрономско-туристички вишедневни догађај.

Нажалост, одлагање манистације је било једино одговорно решење, и једини начин да се заједничким снагама помогне надлежним службама у ресору сточарства да се што пре и са што мање последица изађе из актуелне ситуације.

Све додатне информације у вези са манифестацијом можете прочитати на www.gastrosrem.rs

Povezani tekstovi