Turistička organizacija opštine Stara Pazova predstavila se na 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu od 5 – 7. oktobra

Turistička organizacija opštine Stara Pazova predstavila se na 50. Međunarodnom sajamu turizma i sajamu sporta  koji se održao od 5 – 7. oktobra  u Novom Sadu. Na otvaranju su prisustvovali predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor, ambasador Crne Gore, Branislav Mićunović, direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković i brojni zvaničnici. Sajam je svečano otvorio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković. Okosnica sajma  ove godine bio je Dunavski region, koji nudi raznoliko istorijsko nasleđe. Prioritetno je promovisan zdravstveni turizam, turizam regija, gradova i opština, kao i gastro i etno turizam, po čemu je Vojvodina prepoznatljiva. Neke od novina na ovogodišnjem sajmu jesu i takmičenja u pripremanju hrane, a u kuvanju su se takmičili i amateri i profesionalci. Održan je i događaj pod nazivom „Gastro planet“ na kom su predstavnici ambasada u Srbiji pripremali jela svojih nacionalnih kuhinja.
Ove godine na sajmu predstavilo se preko 60 turističkih organizacija i agencija, a učestvovali su i izlagači iz šest različitih zemalja.

Povezani tekstovi