38. Sajam turizma u Beogradu

Poštovani,

Ovogodišnji, 38. Sajam turizma u Beogradu održaće se u periodu od 18. do 21. februara 2016. godine pod sloganom „Gde još niste bili?“. Za razliku od prethodne godine, kada je na Sajmu turizma svoju ponudu predstavio 1.031 izlagač, a broj posetilaca premašio 62 hiljade, ove godine se očekuje više od 1.100 izlagača iz rekordnog broja zemalja, ali i rekordan broj posetilaca.

Turistička organizacija opštine Stara Pazova i ove godine nastupiće na sajmu zajedno sa turističkim organizacijama opština iz Srema pod sloganom „Divan je kićeni Srem“. U hali IV beogradskog sajma na štandu veličine 80 m². Ovakav vid zajedničke promocije rezultat je saradnje turističkih organizacija sremskih opština u proteklom periodu i uspešnog nastupa na prošlogodišnjem sajmu turizma. Sa ciljem objedinjavanja ponude i boljeg pozicioniranja Srema kao turističke destinacije, pripremljen je nov propagandni materijal koji obrađuje sledeće teme: eko turizam, etno i seoski turizam, verski turizam, kulturno-istorijsko nasleđe i manifestacije.

Tokom trajanja sajma, posetiocima će biti predstavljeni turistički potencijali opštine Stara Pazova, kompletna ponuda smeštajnih objekata, restorana, vinarije Milanović, kao i predstojeće manifestacije..

 

Prvog dana sajma – 18.02 (čatvtak) – od 12 časova  na štandu turističkih organizacija Srema predviđena je medijska promocija turističke ponude Srema.

Drugog dana sajma – 19.02 (petak) –  16-17 časova Turistička organizacija opštine Stara Pazova će se posetiocima predstaviti kroz interaktivnu radionicu staropazovačkih slovačkih slanih i slatkih kulinarskih specijaliteta– radionicu će voditi Udruženje žena SKUD Heroj Janko Čmelik

-U isto vreme ativ žena iz Nove Pazove prezentovaće takođe kulinarske specijalitete i rukotvorine specifične za Novu Pazovu .

Trećag dana sajma – 20.02 (subota)  -13-14 časova  – da se sačuvaju od zaborava i na pravi način prezentuju originalnu recepturu prepoznatljivih sremačkih specijaliteta po čemu je Srem daleko poznat, Udruženje žena “Vesele Sremice” iz Golubinaca kroz interaktivnu radionicu prezentovaće posetiocima sajma najprepoznatljivija i najukusnija stara jela I kolače iz ovog dela Srema.

-u isto vreme vredne ruke žena iz udruženja “Jefimija” ,koje vezuje ista ljubav , ljubav prema specifičnom ručnom radu nazvanom POENTLES, koje nam dalaze iz Surduka održaće mini radionicu za sve zainteresovane ljubitelje ručnih radova.

14-15h časova , kolega Milivoj Kovačević će predstaviti opštinu Stara Pazova u svom monologu na njemu svojstven način, kroz pesmu i kazivanje pod nazivom “Divani na šoru”. Na jedan šaljiv način prikazaće Vam specifičan i vrcav sremački humor i provesti Vas kroz sve turističke atrakcija koje opština Stara Pazova ima da ponudi.

Četvrtog dana sajma – 21.02 (nedelja)  12-13 časova , publici će se predstvaiti Aleksandrovski Vladimir, staropazovački obućar, preduzetnik , dobitnik sertifikata tradicionlnih zanata, koji će nam prezentovati način izrade  –  Kožne sremačke papuče .

Od 15 časova  , uz muziku  i pesmu  na nama specifičan način pozvaćemo sve posetioce beogradskog sajma na predstojeće manifestacije i oprostićemo se od beogradske publike.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi