CIOFF – 18. Međunarodni dečiji festival folklora „Razigrana Mladost“ – Nova Pazova

Međunarodni dečiji festival folklora „Razigrana Mladost“, održava se od 2006. godine. Organizator festivala je Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove.
Festival će se održati od 25. do 28. maja 2023. godine u hali sportova u Novoj Pazovi.  Pravo na  učešće imaju deca starosti ispod 15 godina. Prethodnih godina kroz festival je prošlo preko 90 ansambala iz Srbije i inostranstva, Austrije, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, a ove godine svoje umeće pokazaće oko 1200 učesnika.
Festival je revijalnog karaktera, učestvuje 7-8 zemalja, ima za cilj da okupi decu iz različitih delova sveta, a deca su mali ambasadori svoje kulturne baštine. Od 2019.godine festival ima podršku nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO pri ministarstvu spoljnih poslova.
Cilj festivala je, pre svega, da deca koja su naporno radila dobiju priliku da pokažu svoje veštine, a na taj način da se  sačuvaju od zaborava običaji, muzika, pesma i igra naših i drugih naroda.
Ovaj festival je veliki i važan za celu Srbiju i inostranstvo  i može se reći da je postao prepoznatljiv kulturni događaj. Festival “Razigrana Mladost“ je uvršten u zvaničnu listu festivala pri Međunarodnom savetu organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF, koji obuhvata 90 država.

Promocija festivala održaće se 21.maja u omladinskom naselju „Letenka“ na Fruškoj gori uz podršku Pokrajinskog Zavoda za sport i medicinu sporta i RTV Vojvodine.

Kontakt organizatora: KUD “ Mladost“-Nova Pazova, tel 022/323-663, 063/770-43-33

 

http://www.cioff.org/events-festival.cfm/en/4777/Serbia_-_RAZIGRANA_MLADOST_children_festival_-_Nova_Pazova

Galerija fotografija:

Napomena: Organizator zadržava pravo promene plana i programa manifestacije

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=dWqwvGexpRc

Povezani tekstovi