Predstavljena turistička ponuda opštine Stara Pazova na Sajmu turizma „Alpe – Adria“ u Sloveniji

Turistička organizacija opštine Stara Pazova uspešno se predstavila na Međunarodnom sajmu turizma “Alpe – Adria”, od 29. januar – 01. februar 2020. u Ljubljani, u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine. Pored naše opštine predstavile su se turističke organizacije iz: Novog Sada, Sombora, Vršca, Bačke Palanke, Iriga, Šida, Pančeva, Subotice, Žablja i klaster Deliblatska Peščara. Štand je posetio i potpredsednik Pokrajinske vlade, gospodin Đorđe Milićević koji je istakao da je prošle godine veliki broj turista iz Slovenije posetilo Vojvodinu i da nam je zajednički cilj da se taj broj poveća. Privredna komora Vojvodine je takođe imala svoje predstavnike u okviru zajedničkog štanda gde su istakli da je Privredna komora Vojvodine intenzivirala privrednu saradnju sa ovim zemljama sa posebnim akcentom na saradnju u oblasti turizma. U susret velikom jubileju, Turistička organizacija opštine Stara Pazova je na sajmu predstavila novu turističku brošuru pod nazivom „250 godine od dolaska Slovaka u Staru Pazovu“. Takođe u okviru novog štampanog turističkog vodiča, Turističke organizacije Vojvodine, pod nazivom „Vojvodina za mlade“ nalazi se i turistička ponuda opštine Stara Pazova.
Turistička organizacija Vojvodine, u okviru svojih aktivnosti na promociji turizma Vojvodine na regionalnim turističkim tržištima, a u okviru kampanje „Dani Vojvodine“, u utorak 28. januara 2020. godine, u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, predstavila je turističku ponudu Vojvodine svim zainteresovanim posetiocima, turoperaterima i medijima. Štand vojvođanske delegacije posetio je i slovenački ministar za privredni razvoj i tehnologiju, gospodin Zdravko Počivalšek, koji je u razgovoru sa potpredsednikom Milićevićem istakao da je interes Slovenije da i dalje bude atraktivna destinacija za goste iz Srbije i Vojvodine.
Sajam je okupio više od 300 izlagača iz preko 20 zemalja, a akcenat je bio na zelenom i aktivnom turizmu u Sloveniji i šire.

 

Povezani tekstovi